miercuri, 19 septembrie 2012

Evaluarea finală a proiectului

Actualizare:
Aşa cum am anunţat, în 26 septembrie a.c.. a avut loc evaluarea finală a proiectului "Istoria locala @ biblioteca ta publică". Au participat (album foto - in după amiaza zilei de 25 septembrie am avut placerea să le însoţesc pe Barbara, Susan şi Peggy într-o vizită la Mănăstirea Cozia):  
Corina Ciuraru (Biblioteca Judeteana Braila), Delia Pantea (Biblioteca Judeteana Bihor), Sorina Stanca (Biblioteca Judeteana Cluj), Gabriel Cărăbuş (Biblioteca Judeteana Suceava), Valentin Smedescu (Biblioteca Judeteana Valcea).

Evaluarea  a fost efectuată şi implicarea noastră a fost apreciată de către doamnele Barbara J. Ford şi Susan Schnuer, directoarele Centrului Mortenson pentru Programe Internaţionale de Formare a Bibliotecarilor, din cadrul Universităţii din Illinois-SUA. Evaluarea celor cinci iniţiatori ai proiectului www.istorielocala.ro a fost făcută, ca şi la începutul si finalul programului de pregătire din SUA (2011), de către doamna Peggy Barber, din partea Fundaţiei „Bill & Melinda Gates”.

Ceea ce am reuşit, la zi, din implementarea proiecului poate fi vizualizat on-line la adresa www.istorielocala.ro. Prin tastarea unor cuvinte de căutare, a oricăror cuvinte de căutare, nu doar a unor tag-uri, în căsuţa din dreapta sus a site-ului, orice utilizator de Internet va avea acces liber la informaţia dorită. 



În foto (sursa imaginii), de la stânga la dreapta: Corina Ciuraru Delia Pantea, Susan Schnuer, Peggy Barber, Barbara Ford, Valentin Smedescu (din fotografie, realizata dupa ora 17.00, lipsesc Sorina Stanca si Gabriel Carabus, directorii Bibliotecilor Judetene Cluj, resprectiv Suceava, care au fost evaluati primii si au plecat spre casa in jurul pranzului).


Şi un îndemn de final: Veniţi alături de noi!

Vă invităm - pe toţi cei preocupaţi într-un fel sau altul de trecut, prezent şi viitor - să ne fiţi alături în dezvoltarea acestui proiect. El este înfăptuit nu doar în beneficiul vâlcenilor, ci al oricui este interesat de istoria şi cultura a cestor oameni şi acestor locuri. De Vâlcea, în general.
Istoricii şi profesorii de alte discipline (limba română, geografie etc.), muzeografii, arhiviştii, cercetătorii s.a.m.d. ne pot sugera/ propune teme importante pentru istoria locală, care să fie scoase la lumină şi puse la dispoziţia oricui este interesat de ele în - foarte important! - formate text şi multimedia accesibile liber, de la distanţă.
Elevii, studenţii, toţi cei aflaţi în procese de instrucţie/ cercetare, laolaltă cu cei care doresc numai să ştie ne pot solicita teme/ tematici/ subiecte cu privire la care să punem în valoare informaţiile din colecţiile tradiţionale de bibliotecă pe care le deţinem, iar dacă nu le deţinem, să stăruim în a le obţine.



Ştirea din 19 septembrie 2012:

Miercuri,  26 septembrie 2012, la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea se va desfăşura întâlnirea finală de evaluare a proiectului „Istoria locala @ biblioteca ta publică”. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu