marți, 4 septembrie 2012

Probleme ridicate de respondentii la chestionar- raspunsuri

Multumim celor care au raspuns la chestionar, si incercam sa raspundem problemelor ridicate

” Sunteti de acord sa colaborati, ca voluntari, cu bibliotecarii si profesorii, in vederea adunarii de material documentar ( fotografii si filme  )  din zona voastra, pentru a fi puse la dispozitia publicului din intreaga lume?”
 __________________

La aceasta intrebare din chestionar  10% din respondenti au spus” Da , Nu stiu cum sa procedez.”

Acum in aceasta etapa a proiectului suntem 5 judete partenere-Bihor, Braila, Cluj, Suceava si Valcea , care avem cate un fisier dedicat care grupeaza informatia referitoare la judetul respectiv pentru a fi mai usor  de regasit.

Daca exista persoane interesate, doritoare sa contribuie cu materiale  documentare, istorice si informative la acest portal exista mai multe metode prin care sa va puteti deveni parteneri.

Daca apartineti unui dintre judetele initiatoare ale proiectului  va adresati direct persoanei de contact din judetul respectiv si veti stabili cu acesta modalitatile de lucru cele mai economice si profitabile pentru toata lumea.

Daca sunteti din alt judet, si doriti sa deveniti partener va trebui sa va adresati coordonatorului de proiect din Braila, Corina Ciuraru pentru ca este nevoie sa fie creat un  fisier destinat județului pe care il reprezentati.  Veti avea un cont si o parola si va vom instrui in folosirea portalului- incarcarea materialelor text, sau multimedia si completarea  campurilor  de descriere a articolelor.
Instruirea se va desfasura prin mail, sau conferitna skype in functie de posibilitatile tehnice de care dispuneti.


 ____________________________________

In partea de sugestii au mai aparut urmatoarele idei:

 ”datele sa fie clare pentru fiecare sat al comunei, deoarece nu au fost infiintate in aceeasi perioada, deci, fiecare sat are istoria sa.”

Proiectul nostru este abia la inceput .Nu avem pretentia ca vom incarca in el istorii complete ale tuturor localitatilor din fiecare judet.
Exista monografii locale foarte bune pe care le putem da doar ca material de referinta pentru consultare.
Noi dorim sa recuperam fragmente de istorie mai putin cunoscute sau accesibile publicului larg.
Facem apel la colectii personale, la istorii uitate ale comunitatii, la materiale prafuite care pot fi gasite in arhivele locale sau biblioteci.
Obiectivul nostru este sa transpunem acest material intr-un format atractiv pentru elevi, sa le deschidem interesul pentru istoria locurilor in care s-au nascut, si sa ajutam profesorii sa le aduca in atentie toata aceasta informatie.

Daca doriti sa colaborati si sa puneti in valoare zona pe care o cunoasteti va invitam ca partener.
                                            ___________________________________

”Mi se pare util portalul pentru cadre didactice și elevii, dar părerea mea e că ar fi bine și o versiune în limba maghiară”


Exista initiative regionale- care au obiective asemanatoare .
Va prezentam un link spre un portal  de istorie locala  transfrontalier pe regiunea Bihor- Hajdubihar  http://biharkutatas.hu/?page_id=441-

Portalul aduna documente referitoare la istoria regiunii . Orice portal si orice initiativa poate fi folosita in sprijinul cresterii calitatii procesului de invatamant. Sunt sigura ca la o cautare mai atenta , vorbitorii de limba maghiara pot gasi si alte initiative similare
                            _________________________________________________

Asteptam si alte sugestii si propuneri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu